Zoran Nerandžič životopis

česká, 1950

Životopis

MUDr. Nerandžič je primářem rehabilitačního oddělení Městské nemocnice v Litoměřicích a svůj čas dělí mezi Litoměřice a Prahu. Je jedním z předních českých odborníků přes animoterapii. V roce 2006 vydal knihu „Animoterapie aneb Jak nás zvířata umí léčit“ – populárně zaměřeného průvodce světem animoterapie. Publikoval i mnoho odborných článků a příspěvků do seminářů a konferencí.
Je certifikovaným hipoterapeutem a intenzivně spolupracuje s obecně prospěšnou společností Valdek ve Slatině jako indikující lékař pro hipoterapii. U projektu delfinoterapie se ujal role předsedy výběrové komise a indikujícího lékaře pro delfinoterapii. Pro Aniteru pravidelně vyučuje animoterapii v kurzech.

MUDr. Nerandžič se poprvé v praxi setkal s léčebným využitím zvířat až v roce 1994 při pobytu na letním táboře pro zdravotně postižené děti v Březejci u Velkého Meziříčí. O tom, že animoterapie funguje, ho přesvědčily opakované pobyty na těchto táborech a celodenní kontakt s dětmi a dospělými se zdravotním postiženým, kde se v přirozeném prostředí ukázala animoterapie mnohem účinnější a komplexnější než ostatní, jinak velice promyšlené, metody. (zdroj životopisu: http://naslednapece14.blog.cz/1510/mudr-zoran-nerandzic)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.