Zoë Sharp životopis

anglická

Životopis

Zoë Sharp se narodila v Nottinghamshire, ale strávil většinu života tráví na katamaránu u severozápadního pobřeží Anglie, v Lake District. Její koníčky jsou plachtění, rychlá auta (a rychlejší motocykly), střelba na terč, cestování, filmy, hudba a čtení.

Po slibném začátku na soukromé dívčí škole začala studovat doma. Ve svých dospívajících letech prošla řadou míst. V roce 1988 se po vydání úspěšného článku o autech vzdala svého pravidelného zaměstnání, aby se začala věnovat psaní o motorismu na volné noze. Jako fotografka pracovala jak ve Spojených státech, tak v Japonsku, Evropě, Irsku a Velké Británii.

Svůj první román napsala, když jí bylo patnáct, ale úspěch přišel až v roce 2001 s vydáním románu "Killer Instinct" – první knihu o bývalé zvláštní agentce Charlotte "Charlie" Fox. Ta se zrodila poté, co Zoë obdržela dopisy s výhrůžkami smrtí v průběhu její žurnalistické práce.

Pozdější romány o Charlie Foxové – First Drop a Fourth Day – se staly finalisty na Barry Award za nejlepší britský kriminální román. Řada o Charlie Foxové byla také zfilmována.

Její povídky byly publikovány v antologiích a časopisech. Zoë pravidelně bloguje na svém blogu, přispívá na Twitter ( @ AuthorZoeSharp ) a Facebook ( ZoeSharpAuthor ). (zdroj životopisu: uživatel martula.07)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Zoë Sharp - knihy

Žánry autora

Štítky z knih

Sharp je 0x v oblíbených.
Osobní web autora