Vladimír Veit životopis

česká, 1948

Životopis

Vladimír Veit (* 13. února, 1948 Benešov) je český písničkář, zakládající člen sdružení Šafrán. V roce 1981 odešel do exilu, vrátil se v roce 1990.
Vystupovat začal v roce 1967 společně s Jaroslavem Hutkou. Už o rok později se ale každý vydává svou vlastní cestou, i když společné písničky vlastně nikdy dělat nepřestali. V letech 2007-2011 jich napsali skoro stovku, a je již zavedeným pravidlem, že Vladimír Veit píše hudbu k textům Jaroslava Hutky, Zorky Růžové a j., Přesto ale Veit těžiště své tvorby vidí především ve vlastních textech a písních. Ze třinácti vydaných CD je autorských sedm. Mimo spolupráce s Hutkou zhudebňuje a vydává české i zahraniční básníky. Jeho LP a pozdější CD vydalo nakladatelství Šafrán ve Švédsku, Alfa ve Vídni a po roce 1989 Panton, Bonton, Indies Records a Galén. Kromě těchto oficiálních vydání si vydává CD i sám ve své vlastní režii.
V současnosti pracuje na dalším albu s pracovním názvem: „Lístek do památníku“ a na knize: „Ještě to neskončilo (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org)

Ocenění

Vladimír Veit - knihy

2004  92%Den bude dlouhý
2016  100%Ještě to neskončilo

Žánry autora

Poezie Literatura naučná Umění

Štítky z knih

Veit je 0x v oblíbených.