Vladimír Procházka životopis

česká, 1952

Životopis

Vladimír Procházka (* 6.3.1956) je ředitel pražského Činoherního klub.
Narodil se v Praze na Královských Vinohradech. Absolvoval Střední průmyslovou školu grafickou. Po neúspěšných zkouškách na AVU pracoval jako malíř ve Výstavnictví a potom v Sítotisku ČTK. Vystudoval Vystudoval Vysokou školu ekonomickou a obory dějiny a teorie divadla a dějiny a teorie filmu na Filozofické fakultě UK v Praze, působil jako asistent v Ústavu vědecko-technického rozvoje, ale stejně se věnoval grafické a výtvarné práci, psaní fejetonů, povídek, glos, reportáží. Po vojně pracoval v Orbisu jako vedoucí výtvarné a technické redakce.
Spolupracoval s nakladatelstvími a vydavatelstvími Melodia, Mladá Fronta, Naše Vojsko, Dikobraz, Neue Prager Presse, Prager Volkzeitung, Michael, Tezaurus, Signál, MS. Po roce 1990 pracoval jako redaktor a grafik ve vydavatelství PK 62, potom v hudebním vydavatelství Carmen, Tonus, Mercury. Následovala činnost v reklamní agentuře United a stálá spolupráce s nakladatelstvím PETRKLÍČ.
V současné době je područí nakladatelů, vydavatelů, manželky, syna Jana a jezevčíka Františka. (zdroj životopisu: http://beta.cinoherniklub.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Vladimír Procházka - knihy

2014  100%Činoherní klub 2005-2015
1998  90%Karel Augusta vypráví

Žánry autora

Literatura česká Literatura naučná Biografie a memoáry Historie

Štítky z knih

divadlo čeští herci

Procházka je 0x v oblíbených.