Veronika Maršálková životopis

česká, 1983

Životopis

O MNĚ
Vystudovala jsem ekonomickou školu. Vařím, peču, smažím, kutím, zahradničím, a tak podobně cca od 16ti let. Na ZŠ jsem vařila v rámci školního předmětu od 8.třídy, vždy na jedničku s pochvalou, takže vlastně umím vařit daleko dříve než v 16ti letech, ale to je jedno..:-)
Na SŠ jsem předávala kupu receptů a tipů spolužačkám i personálu školy. Blízké kamarádky mě zvaly k sobě domů, abych jim uvařila a upekla „naživo“, poctivě si zapisovali krok za krokem :-)
Při nástupu do zaměstnání jsem prošla pár různými obory a zaměstnavateli. Vypíchnu ty nejzajímavější – práce v seafood a the sushi bar – první sushi bar v ČR, jako key account manager – setkávala jsem se díky této profesi s plno slavnými a známými lidmi ze světa gastronomie, mj. Z.Pohlreich, J.Punčochář, D.Jakubec, M.Kalina, R.Paulus, J.Žídek, D.Šašek, Jean-Paul Manzac, O. Sahajdák, a spousta dalších…Někteří z nich jsou mými přáteli dosud. Blízká spolupráce byla i s Pražským kulinářským institutem. Spolupracovala jsem i s - Maurerův výběr Grand-restaurant, takže znám i s P. Maurerem osobně.
Další zajímavá práce byla v Makru, kde jsem pracovala v odd. marketingu, též blízký vztah ke gastronomii – setkávání s plno prosperujícími podnikateli v tomto oboru, a plno dalšího.
Do toho jsem napsala pár článků na weby zabývající se stravou, pitím, dětmi – jejich stravováním, atp.
Profesně jsem hlavní účetní v nadnárodní společnosti, s pobočkami po celém světě.
Když jsem konečně čekala miminko a narodila se nám dcerka, tak pro mě bylo jasné, že budu vařit domácí jídlo od začátku, byla to jasná volba. Skleničky ani náhodou! – což jak jistě už sami víte, tak platí.
Vaření mě prostě baví a dovolím si říct, že „mu“ rozumím.
Ráda lidem pomáhám a když mohu přispět aspoň špetkou „ke zdravé budoucnosti“, tak pročpak ne? :-)
Přeji všem plná a spokojená bříška!

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Veronika Maršálková - knihy

2017  0%1. díl: Příkrmy mezi 4-6 m

Žánry autora

Kuchařky

Štítky z knih

výživa dětí

Maršálková je 0x v oblíbených.