Václav Zahradníček životopis

česká, 1979

Životopis

Ing. arch. Václav Zahradníček (*1979) – po absolvování střední průmyslové školy stavební vystudoval ČVUT v Praze, fakultu architektury. Od roku 2002 se intenzivně věnuje oblasti bydlení, zejména dřevostavbám. V roce 2002 založil spolu s Pavlem Horákem nejprve architektonický a projekční ateliér Prodesi, kde byl vyvinut systém dřevostaveb Domesi. Později vznikla firma Domesi, která se specializuje na realizace dřevostaveb podle vlastních návrhů obou architektů. Obě společnosti se snaží maximálně propagovat ideu dřevostaveb jako moderního a ekologického způsobu stavění. Václav Zahradníček spolupracoval, vystavoval a přednášel na dosavadních ročnících výstavy Salon dřevostaveb. Některé z realizací ateliéru byly uveřejněny v odborném tisku.

Jeho osobní inspirací je příroda.

Jeho oblíbený architekt a designér Alvar Aalto.

Jeho oblíbenou stavbou ve světě je muzeum v areálu Vitra od Zahy Hadid – Weil am Rhein. U nás obecně vojenské opevnění v pohraničí a urbanismus Českého Krumlova – historické jádro.

Jeho oblíbená barva je světle zelená.

Jeho oblíbenými knihami jsou obecně knihy o moderní architektuře, zejména o rodinných domech a zejména o moderních dřevostavbách.

Oblíbené místo u nás je Šumava, ve světě jižní Francie.

Architektura ho baví, protože je to kreativní tvorba, která postihuje estetiku, techniku a logiku a protože špičková architektura probouzí ve většině lidí libé pocity a otevírá prostor mysli. (zdroj životopisu: prodesi.cz)

Ocenění

Václav Zahradníček - knihy

2011  87%Moderní dřevostavby

Žánry autora

Literatura naučná Architektura

Štítky z knih

Zahradníček je 0x v oblíbených.