Tereza Hladíková životopis

česká, 1998

Životopis

Copywriterka, spisovatelka, minimalistka a bývalá ajťačka. Milovnice pizzy a Plzně, toho českého zlatavého moku, vegetariánka a obdivovatelka japonské kultury. Její hudební knihovna je rozmanitá a najdete tam od všeho kousek. Metalové balady, emotivní skladby Ludvica Einaudiho, kytarová sóla Jimiho Hendrixe, rap a pop z 20. století i nightcorové verze písní různorodých žánrů.

Narodila se v Úpici, kde ji vzhled města dovedl k vášni čtení městských kronik. Od raného dětství miluje knihy a příběhy. Vždy snila, že se stane spisovatelkou, ale nadšení pro technické obory ji zavedlo na střední průmyslovou školu v Trutnově. Po ukončení studia se chtěla vrátit ke psaní, ale narazila. Během dvou let prostřídala úřad práce, kancelářskou práci ve státní správě a nakonec i vysněnou ajťařinu.

Na začátku roku 2019 si splnila jeden ze svých životních snů a postavila se na vlastní nohy jako copywriterka. Během studií a neúspěšného hledání ideální práce pokračovala ve psaní příběhů. Plno jich nedokončila, některé si jen vysnila. Na konci roku 2020 však vydala svou první knihu Ideální cíl. Vyšla v tištěné verzi.

Tereza se celý život potýká s nezdolným optimismem, je flegmatik a řadu věcí zlehčuje. Bere život na lehkou váhu a miluje černý humor. Kdybyste ji potkali na ulici, nejspíš si vás ani nevšimne, protože má hlavu v oblacích. (zdroj životopisu: terezahladikova.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Tereza Hladíková - knihy

2020  100%Ideální cíl

Žánry autora

Romány Thrillery Literatura česká

Štítky z knih

sebevražda láska tajemství svoboda oligarchie

Hladíková je 1x v oblíbených.