Stephen Watts životopis

britská, 1952

Životopis

Stephen Watts se narodil v roce 1952. Žije v Londýně, pokud zrovna není na jedné ze svých mnoha cest. Vydal sbírky The Lava's Curl (Grimakli Press, 1990) a Gramsci and Caruso, Poems 1976–1997 (Bellew Press, 2001). V roce 1995 byl editorem mezinárodní antologie Voices of Conscience, jež shrnuje poezii vězněných básníků z celého světa, a v roce 2001 zvláštního čísla prestižního časopisu Modem Poetry in Translation „Mother Tongues“, jež obsahuje anglicky psanou poezii básníků, pro něž angličtina není rodným jazykem.

Spoluorganizoval v Londýně akci „Tongues in The City" v roce 1998 a v současné době připravuje knihu o kultovním místě Londýna, Brick Lane. Již léta se zabývá prací na bibliografii poezie dvacátého století v překladu do angličtiny. Dalším polem Wattsovy činnosti jsou aktivity v „Poetry Society" a organizování básnických čtení v „Poetry Café", jež sídlí v londýnské čtvrti Covent Garden.

Je také spolupracovníkem Britského centra pro literární překlad, jež sídlí na Univerzitě východní Anglie v Norwichi, sám je aktivním překladatelem – hlavně z bengálštiny. Podílí se na řadě zajímavých projektů v rámci činnosti sdružení Multicultural Arts Consortium a Health Advocatcs. Četl své básně na Britské radě v Praze, na Skleněné louce v Brně a v Olomouci na Festivalu „Poezie bez hranic". (zdroj životopisu: Gramsci & Caruso)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Stephen Watts - knihy

2003  100%Gramsci & Caruso

Žánry autora

Poezie

Štítky z knih

Watts je 0x v oblíbených.