Stephen Fulder životopis

britská, 1946

Životopis

Vědec, absolvent Oxfordské univerzity, spoluzakladatel společnosti Israel Insight, která vyučuje buddhistickou meditativní praxi.
Pracoval od roku 1975 v oboru bylinné a komplementární medicíny jako autor, konzultant a výzkumník, publikoval mnoho knih a výzkumných prací. Jeho poslední kniha je: „Co je za všímavostí: Probuzení do tohoto vzácného života“.

Stephen Fulder vystudoval University of Oxford a National Institute of Medical Research, kde získal doktorát v oboru molekulární biologie . Byl přednášejícím na Londýnské univerzitě . Je zakladatelem a hlavním učitelem Tovana (Izraelská společnost pro poznání) , přední buddhistické organizace pro praktikování v Izraeli, vyučující všímavost , vipassanu a dharmu . Meditaci praktikuje od roku 1975. Po mnoho let se podílí na mírové práci na Blízkém východě a byl zakladatelem organizace Střední cesta . Dříve pracoval v oblasti bylin a alternativní medicíny , o které napsal řadu knih.

Stephen Fulder založil Tovana (Izraelská společnost pro nahlédnutí), což je vzdělávací organizace pro praxi pozornosti v každodenním životě prostřednictvím meditace vhledu — Vipassana. Tovana je inspirována buddhistickou tradicí, filozofií a praxí jako způsobem života. Tovana je napojena na volnější síť západních center a učitelů, jako je Insight Meditation Society ve Spojených státech a Gaia House v Británii. Pořádá mnoho rezidenčních pobytů v průběhu roku, stejně jako přednášek, setkání a týdenních skupinových cvičení po celé zemi. (zdroj životopisu: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stephen_Fulder)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.