Stanislav Kahuda, jun. životopis

česká, 1965

Životopis

Stanislav Kahuda se narodil v Českých Budějovicích a jestli ještě neumřel, tak tam žije dodnes. Vychodil postupně mateřskou, základní, střední a vysokou školu. Baví ho hrát na kytaru, piškvorky a ping-pong. Skládá si vlastní písničky, píše básničky a texty, maluje obrazy, které pak vystavuje tajně po lesích, aby nikdo nevěděl.
Svými kreslenými vtipy přispíval v letech 1990 – 1995 do časopisu Dikobraz, ilustroval několik knih (S. Kahuda – Elektrický úhoř – 2019, S. Kahuda – Skoroptev a takřkavka – 2017, Nakladatelství Fraus – Učebnice chemie pro zákl. školy a víceletá gymnázia pro 8. Ročník – Knižní veletrh ve Franfurtu nad Mohanem – Zlatá medaile v knižní soutěži EEPG – Nejlepší evropská učebnice 2008, Učebnice chemie pro zákl. školy a víceletá gymnázia pro 9. Ročník – 2007, Učebnice hry na kytaru Abeceda kytaristy 2009, a další), dále vytvořil různé výtvarné návrhy (scéna TV pohádky Sněhová královna – Dáda v zimním království – 2002)

Účast na různých hudebních přehlídkách a festivalech (celostátní kolo Porty 1993 v Brně – 1. místo), vydal několik CD nosičů s vlastními písněmi, knihu s básničkami, je autorem hud. znělky k TV magazínu „To mě baví“, pořádá vlastní koncerty – někdy spojené s výstavou. Autorsky se podílel na hře „Kde líbají múzy“, v níž rovněž účinkoval (Kaberet u Váňů, Č. Budějovice)

Je autorem krátkého animovaného filmu “Zlomyslný měsíc aneb konec kariéry”. Po promítnutí filmu na Anifestu v Třeboni se mu dostalo zvláštního ocenění – byl pochválen od jisté paní Maškové, že je “kluk šikovná”. (zdroj životopisu: Web autora.)

Ocenění

Stanislav Kahuda, jun. - knihy

2016  100%Skoroptev a takřkavka a dalších osmdesát básniček

Žánry autora

Humor Poezie

Štítky z knih

Kahuda, jun. je 0x v oblíbených.
Osobní web autora