Sonni Cooper životopis

americká

Životopis

Sonni Cooper je malířka a spisovatelka ze Santa Fe, která píše beletrii několika žánrů od hlavního proudu, přes sci-fi a fantasy až po romance. Nejvíce jeznámá díky knize Černý oheň (Black Fire) - první Star Trek román a neuvěřitelně úspěšný bestseler.
Je renesanční ženou, vždy měla několik profesí zároveň, z nichž většinu provozuje pod jménem Sonni Cooper; malování ale bylo vždy na prvním místě. Její obrazy visely v galeriích v New Yorku, Santa Fe, Taosu, Seattlu či Los Angeles.
Jakožto majitelka a prezidentka firmy Creative Enterprises navrhla a produkovala vzdělávací multimediální projekty včetně příběhu, animace, ilustrací a dokumentace k počítačovým rogramům. Profesionálně tančila a hrála na jevišti i ve filmu. Navrhla, produkovala a distribuovala doprovodné reklamní předměty ke Star Treku a byla designérkou a redaktorkou publikací, které byly distribuovány po celém světě. Byla zapoijena do vzdělávávní indiánských dětí.

Absolvovala uměleckou školu Cooper Union Art School v New Yorku s hlavním oborem sochařina, pak historii umění na University of Colorado a malířství na University of Illinois. Též studovala antropologii se specializací na kulturu amerických indiánů na Adams State University. (zdroj životopisu: cooperfinearts.com)

Ocenění

Sonni Cooper - knihy

1994  85%Černý oheň

Žánry autora

Literatura světová Romány Sci-fi

Štítky z knih

Star Trek Star Trek původní sci-fi

Cooper je 0x v oblíbených.
Osobní web autora