Saša Gr. životopis

česká, 1977

Životopis

Narodil se 31. 10. 1977 v Novém Městě na Moravě. Vyučil se umělecko-řemeslným keramikem (SOU Umělecko-řemeslné výroby, Praha). Později maturoval z ekonomie (SOŠ Profes, Praha) Zabývá se celoživotně literární tvorbou, píše zejména poezii a experimentální či humoristické prózy.

Pracoval v nejrůznějších profesích, (keramik, operátor, pracovní terapeut, redaktor v nakladatelství aj.) Nyní provozuje Antikvariát MLHA ve Žďáru nad Sázavou a žije ve Škrdlovicích.
Podílel se na organizaci řady výstav a literárních akcí (Výstavy výtvarné skupiny Wakuum15G, festivaly Literární Vysočina, MLHAfest, Paraliterární konference, autorská čtení v Unijazzu a desítky samostatných literárních pořadů v ČR a SR) Je prezidentem občanského sdružení Klub MLHA, jehož cílem je podpora začínajících výtvarníků a literátů.

Publikoval časopiseckyv řadě periodik. Spoluautorsky se podílel na knize Rádce pro začínající spisovatele, novináře a překladatele. (Mezera, 2007)
V lednu 2013 vyšel v Nakladatelství Marek Belza jeho básnický debut Jede medička na sáňkách.
V roce 2016 vyšla v nakladatelství MLHOVINA jeho druhá knížka - Matoucí encyklopedie. Jedná se o soubor humoristických hesel s ilustracemi Juraje Bociana. (zdroj životopisu: uživatel mlha.gr)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.