Sarah Mallory životopis

Melinda Hammond · pseudonym

anglická, 1961

Životopis

se narodila v Bristolu a vyrůstala ve šťastné rodinné atmosféře. Svá studia dokončila v šestnácti maturitou na gymnáziu. Střídala nejrůznější zaměstnání, v devatenácti letech se provdala, ale pracovala dál, až do narození prvního dítěte.
Právě v té době se rozhodla zkusit štěstí v něčem, co měla odjakživa velice ráda - v literatuře. Pod pseudonymem Melinda Hammondová vydala po narození dcery svoji prvotinu Fortune´s Lady a brzy nato následovaly další dvě historické romance. Když však do rodiny přibyli dva synové dvojčata, musela se na několik let plně věnovat rodině.
V roce 1989 se s manželem a dětmi přestěhovala do Yorkshiru, na odlehlou farmu v kraji sester Bronteových. Okolní dramatická scenerie se stala její stálou inspirací a teď, když jsou děti odrostlé, naplno se věnuje psaní. Pod pseudonymem Melinda Hammondová vydala už více než tucet knih, za něž byla již dvakrát oceněna v různých literárních soutěžích.
České čtenářky si od ní mohou v květnu a červnu přečíst dvoudílnou minisérii Pověstní bratři a další její historickou romanci chystáme na srpen. (zdroj životopisu: http://harpercollins.cz/autori.php?autor=197)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.