Sam Kean životopis

americká

Životopis

Sam Kean jako dítě mnoho let sbíral rtuť z rozbitých teploměrů, dnes je spisovatelem. Jeho příběhy o vědě se objevily v prestižních časopisech jako The Best American Science and Nature Writing, The Atlantic, The New York Times Magazine, Mental Floss, Slate a Psychology Today. Kromě toho je častým hostem i v rozhlase a v televizi.
Jeho kniha „The Disappearing Spoon“ byla jednou z pěti nejprodávanějších knih o vědě ve výročním žebříčku společnosti Amazon a v roce 2011 ji britská Královská společnost nominovala na nejlepší populárně naučnou knihu. Další Samovy knihy byly zase nominovány na cenu za populárně naučnou literaturu amerického PEN klubu.
A teď několik důvěrných informací: Vyrostl v Jižní Dakotě a znamená to pro něho více, než by asi mělo. Velmi rychle čte, ale hodně pomalu jí. Studoval fyziku a angličtinu v Minnesotě. Ve spánku ho občas postihne spánková paralýza, což je něco jako opak náměsíčnosti. Sam získal magisterský titul z knihovnictví, tedy z oboru, ve kterém pravděpodobně nebude nikdy pracovat. Je bytostně přesvědčen o tom, že klasické chlebíčky jsou tisíckrát lepší než sendviče. (zdroj životopisu: http://samkean.com/, kniha Miz...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.