Saint-Germain, comte de životopis

francouzská, 1710 - 1784

Životopis

První záznamy o hraběti, kterého nikdy nikdo neviděl při jídle, a který byl podle některých údajů přes tři tisíce let starý, a jehož osobním přítelem byl Pilát Pontský stejně jako dvanáct apoštolů, pocházejí přibližně z roku 1740. Jeho zatím poslední vystoupení se uskutečnilo roku 1972 ve francouzské televizi. Nic z toho není skutečně prokazatelné.

Faktem však zůstává, že exotický hrabě dokázal věci, jejichž osvojení by si vyžádalo více než jeden lidský život. Zvláště tehdy, když si uvědomíme, že Saint Germain musel velkou část života strávit intrikami, životem u dvora, na diplomatických misích, vedením svých obchodů, svých továren a dalšími aktivitami.

Holá fakta jsou udivující: hrabě Saint Germain uměl slušně francouzsky, anglicky, německy, italsky, španělsky, čínsky, hindsky, rusky, portugalsky, arabsky, turecky, persky, a hovořil i množstvím starých jazyků, které znali jen experti.
Měl a také uplatňoval lékařské znalosti, které nezastaraly ani dnes, a nejen že se vyznal ve všech vědních disciplínách, nýbrž o mnoho předčil všechny své současníky.
Jen jeho vědomosti v metalurgii nepocházely z jeho doby, a nikdo je tehdy ani nedokázal pochopit.
Nijak zvlášť nevytížen touto prací, provozoval hrabě textilní výrobu, porcelánovou manufakturu, a byl i brilantním klenotníkem.
Aby ani umění nepřišlo zkrátka, hrál na mnoho hudebních nástrojů a dokonale maloval.

Těžko pro takovou osobnost najít smysluplné vysvětlení. Měl (či má) tento muž putující staletími jako alchymista, básník, umělec, univerzální znalec, diplomat, iluminát a kdo ví co ještě, něco společného s dalšími nesmrtelnými, kteří proplouvají staletími, aby v každé době zanechali nepatrný zlomek svých znalostí...?! (zdroj životopisu: http://stanislavlelek.blog.cz/...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Saint-Germain, comte de - knihy

2013  75%Nejsvětější trinosofie

Žánry autora

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus

Štítky z knih

Hrabě de Saint-Germain, 1691/1710-1784

Saint-Germain, comte de je 1x v oblíbených.