Roman Kindl životopis

česká, 1943

Životopis

Roman Kindl (1943) pracuje v bylinařině amatérsky asi od 70-tých let, profesionálně od r. 1990. Platí za uznávaného bylináře s širokým spektrem působnosti. Ve svém obchodě s bylinami a přírodními doplňky vychoval několik kvalitních bylinářek, které pro něj pracovaly a nadále pracují, nebo spolupracují.

R. Kindl začal později i léčit, živnostenský list zněl původně na „Poradenství v oblasti léčitelství“, ale protože si lékaři prosadili že léčit smějí jen oni (kdyby už!), nynější živnosťák zní na „Poradenství v oblasti přírodních věd a rozvoje osobnosti“. Je to stejné.

Kromě samostudia absolvoval i studium na Farmaceutické fakultě University Karlovy V Hradci Králové, obor Léčivé rostliny. Také absolvoval kurs na Filipinách u vyhlášeného léčitele Alexe Orbity, který operuje holýma rukama. R. Kindl tohle nedokáže, ale umí pracovat s energiemi. Sylva method Mind control, Reiki I. a II. Dále má své vypracované diagnostické metody, platí za vyhledávaného diagnostika i bylináře. Bylinné čaje pro každého klienta staví individuálně na základě diagnózy, kterou je schopen si stanovit sám, ale neodmítá spolupráci s jinými (některými) léčiteli i lékaři. Obráceně to platí také, někteří lékaři i léčitelé k němu posílají své klienty a pacienty pro odlišný druh léčby, nebo podpůrnou léčbu bylinami. Pracuje v prostorách svého bylinářství.

Napsal knížku o léčení „NETRADIČNÍ BYLINKÁŘ“ (Vánoce 1999) (beznadějně rozebraná) a „NETRADIČNÍ KUCHAŘKA“ (Vánoce 2003, též vyprodaná). Na základě velké poptávky upravil a znovu vydal \"NETRADIČNÍHO BYLINKÁŘE\" v červnu 2011. Poupravil harmonizační a čistící čaj „Kindlova čistící bylinná směs“ známá též jako „Harmony tea“ pro čištění těla v celé šíři potřeb. Pracuje na dalších. (Čaji i knize). Majitel ochranné známky „ARBOVITAL“, spolu s panem Jiřím Kubešem spolumajitel fy. Harmony tea, s.r.o.

Mnohokrát byl v různých pořadech televize (10 stupňů ke zlaté, Receptář, Šťastný domov..), byl o něm natočen televizní film a býval a stále bývá pravidelným hostem v rozhlasových stanicích Praha 1, Regina a Frekvence 1.

Díky jeho osobitě energické povaze. Vášňi pro poznání a nových zažitcích, stejně jako osudové historické události, to vše dostalo pana Kindla do celého světa mnoha kultur.
Jak sám o sobě říká, Má boty \"z toulavého telete\" a tak žil a pracoval třeba i na Kubě, v Kanadě, později v zahraničí také léčil např. v Turecku, Thesaloniki (Řecko), Mazatlán (Mex), New York, Chicago (USA), v Itálii. Dojíždí za ním klienti i z různých zemí. (zdroj životopisu: http://www.bylinarstvikindl.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.