Roger Sanderson životopis

Gill Sanderson · pseudonym

britská

Životopis

je vlastním jménem Roger Sanderson. Ano, je to skutečně muž!
Roger začal svou kariéru psaním komiksů a má jich na svém kontě přes osmdesát. Jeho žena Gill v té době začala psát pro nakladatelství Mills & Boon a požádala Rogerse, aby jí pomohl s vymýšlením příběhu. Gill však pracuje jako psycholožka pro vládní organizaci a toto zaměstnání jí zabírá spoustu času. A proto romantické příběhy psal stále častěji Rogers sám. Dodnes ale konzultuje své nápady s Gill a dává jí je přečíst, než je odešle do nakladatelství.
Všechny Rogersovy příběhy se odehrávají v lékařském prostředí. Syn Mark totiž pracuje jako lékař na onkologickém oddělení londývské nemocnice, druhý syn Adam je zdravotním radou v Birminghamu a dcera Helen je porodní asistentkou. Takže o témata má postaráno.
Na psaní se mu líbí, že jeho příběhy sdílejí lidé po celém světě.
Na otázku, jaký nejromantičtější dárek v životě dostal, odpověděl: "Když mi bylo jedenadvacet a byl jsem na univerzitě, přátelé mi řekli, že v pokoji mám připravený dárek. Když jsem vešel, na posteli ležela zabalená v papíru moje přítelkyně, která mě přijela navštívit."
Jeho nejoblíbenější činností je čtení novin v posteli v neděli ráno. Miluje lidi, kteří bojují za své ideály. A kdyby nebyl spisovatelem, byl by vojákem! (zdroj životopisu: www.harlequin.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.