Rita Herron životopis

americká

Životopis

Rita napsala svůj první detektivní román již ve dvanácti letech. Tehdy žila v jednoduchých poměrech na malém městě a nemyslela si, že by bylo možné, aby se z „obyčejných“ lidí stali spisovatelé. Proto tuto touhu odložila a vrátila se k ní až o mnoho let později, po krizi středního věku.

Před tím, než se pustila do psaní, se živila jako učitelka v mateřské škole. Malovala s dětmi prsty, hrála loutková představení a vyprávěla nápadité příběhy. Nakonec v ní zvítězilo nadání a potřeba tvořit a sama začala psát příběhy pro děti. Vyráběla si rekvizity a hrála loutková představení v knihkupectvích, knihovnách a školách.

Když přišlo léto, zůstala se třemi dětmi sama doma, a v tu chvíli zažila perné chvíle snahou je nějak zabavit a nepřijít u toho sama o rozum. Marně sháněla v knihkupectvích nějakou knihu s hrami a letními aktivitami pro děti, a tak ji napsala sama! Její první kniha vyšla pod názvem: Jak přežít léto s dětmi: veselé aktivity pro všechny.

A pak se Rita pustila do psaní pro dospělé. Oznámila rodině, že už končí s loutkovým divadlem a s malováním prsty, zavřela se v přívěsu a pustila se do beletrie. Od té doby jí vyšlo již více než třicet knih a několik z nich získala i významné literární ceny. Vedle detektivního žánru píše i příběhy, v nichž zásadní roli hrají paranormální jevy, fantasy a sci-fi. (zdroj životopisu: harlequin.com)

Ocenění

Rita Herron - knihy

2011  60%Tebe zemřít nenechám

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

harlekýnky

Herron je 0x v oblíbených.
Osobní web autora