Rebecca Michéle životopis

německá, 1963

Životopis

Rebecca Michéle, vlastním jménem Ursula Schreiber, se narodila 11. června 1963 a vyrostla v Rottweilu.
Po absolvování střední školy se vyučila profesi lékařské asistentky a do konce roku 1999 pracovala ve zdravotní pojišťovně. Poté, co předtím vydala dva romány, dala výpověď a od roku 2000 je spisovatelkou na volné noze. Napsání prvního románu Das Erbe der Lady Marian jí trvalo čtyři roky, protože vedle své práce psala jen sporadicky. Zaslala rukopis různým nakladatelstvím a byl přijat Eugen-Salzer Verlag v Heilbronnu. Salzer Verlag ji dotlačil k hledání pseudonymu, a tak si změnila křestní jméno na Rebecca, zatímco Michéle bylo v té době její příjmení. Rebecca v režii Alfreda Hitchcocka podle románu Daphne du Maurier sloužila jako model, protože to jméno milovala od dětství. Rebecca Michéle.

Když se v roce 2001 vdala, přijala soukromé jméno Schreiber, ale jméno Rebecca Michéle je také uvedeno na všech jejích dokladech totožnosti.

Od roku 2006 Michéle publikuje také pod pseudonymem Ricarda Martin a od podzimu 2012 také pod Miou Richter.

Její příběhy se často odehrávají v Anglii, zejména v Cornwallu a také ve Skotsku. Její román Abschässig, vydaný v roce 2012, je místním kriminálním thrillerem odehrávajícím se v jejím rodném městě Rottweil. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.