Raméš S. Balsekar životopis

indická, 1917 - 2009

Životopis

Ramesh Balsekar byl vzdělaným mužem z London School of Economics (Londýnská škola ekonomie a politických věd) . Oženil se v roce 1940, poté si vypracoval cestu po firemním žebříčku a pracoval deset let jako generální ředitel v Bank od India v Bombaji až do povinného odchodu do důchodu ve věku 60 let v roce 1977. Po tři roky (1978-1981) byl Ramesh jedním z několika překladatelů pro indického guru Sri Nisargadatta Maharaj (1897-1981).

Během raného života měl Ramesh vždy pocit, že hraje určitou roli ve hře, která musí a brzy skončí. Hluboko uvnitř věřil, že musí více žít a ne se jen s ostatními předhánět .

Odpověď přišla brzy po jeho odchodu do důchodu, když se setkal se známým mudrcem a jeho guru Sri Nisargadattem Maharajem. Pro Rameshe se úplné pochopení, že "nikdo nic nedělá" (orig. 'no one does anything') stalo v roce 1979. Ramesh začal překládat většinu každodenních rozhovorů s Nisargadattem Maharajem. On sám začal učit v roce 1982. Říká že "Příkaz" k tomu dal jeho Guru. Začal rozhovory nebo "rozhovory" s menšími skupinami a postupně začal růst počet návštěvníků, kteří přišli Rameshovi naslouchat. Od té doby napsal řadu knih a pořádal několik seminářů v Evropě a USA. Pokračoval v přednáškách a odpovídal na dotazy ze svého domu v Bombaji a to téměř do konce svého života.

Byl přijat do nemocnice počátkem srpna 2009 se zlomenou pánví a 12. srpna měl naplánovanou operaci. Během zotavování se nakazil pneumonií a strávil dva týdny v intenzivní péči. Jeho pneumonie byla prohlášena za vyléčenou a 17. září byl propuštěn z nemocnice. Poslední dny strávil doma. Zemřel 27. září 2009. (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Ramesh_Balsekar)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.