Princess Märtha Louise životopis

norská, 1971

Životopis

Norská princezna Märtha Louise se narodila 22. září 1971 (norsky Prinsesse Märtha Louises fødselsdag) královně Sonje a králi Haraldu jako jejich první dítě. Princezna má ještě mladšího bratra Haakona, jenž je v současné době korunním princem Norska. Märtha Louise je sice nejstarším potomkem královského páru, v době jejího narození se ovšem následníkem trůnu mohl stát pouze mužský dědic. V roce 1990 byla pravidla nástupnictví změněna, a tak se od té doby následníkem trůnu stane prvorozené dítě bez ohledu na pohlaví, ale změna už neplatila retroaktivně. Následnicí se tedy nestala Märtha Louise, ale zůstal jím Haakon.
Märtha Louise se v květnu 2002 provdala za spisovatele Ariho Behna, muže neurozeného původu, k čemuž se kriticky vyjádřila mj. např. její teta princezna Ragnhild. S Arim mají tři dcery: Maud Angelicu (nar. 2003), Leah Isadoru (nar. 2005) a Emmu Tallulah (nar. 2008). Královské povinnosti Märthy Louise jsou značně omezeny, přesto se však princezna nějakých aktivit u dvora účastní.
Princezna je vystudovaná psychoterapeutka, ale nikdy si v tomto oboru neotevřela svoji praxi. Místo toho se zabývá tradiční norskou ústní lidovou slovesností, která se stala součástí jejího podnikání. Princezna nabízí program složený z přednášení lidových pohádek a příběhů a zpěvu tradičních norských písní. Je také autorkou knih pro děti. Kvůli podnikatelským aktivitám a větší volnosti v obchodní sféře jí otec král Harald s jejím souhlasem v roce 2002 odebral titul Její královská výsost. Princezna nyní užívá titul Její výsost. Od roku 2005 se navíc v den jejích narozenin již oficiálně nevyvěšuje norská vlajka tak, jak tomu je při narozeninách jiných členů královské rodiny.
Druhou oblastí, poněkud kontroverzní, v níž Märtha Louise podniká, jsou alternativní léčebné metody. Princezna tvrdí, že umí komunikovat s anděly a zvířaty a má zvláštní schopnost jim rozumět. Otevřela si svoje vlastní vzdělávací zařízení s názvem Astarte Education, v němž se věnuje alternativním technikám léčení, včetně rozmlouvání s anděly. Tento krok vzbudil v celé Skandinávii rozruch a vyvolal otázky o stavu princeznina duševního zdraví. (zdroj životopisu: http://www.skandinavskydum.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Princess Märtha Louise - knihy

2015  0%Duchovní klíč

Žánry autora

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus

Štítky z knih

Märtha Louise je 0x v oblíbených.