Petr Štěpán životopis

česká, 1974

Životopis

Rodák ze Šumperka, JAMU ukončil v roce 1996, obor činoherní herctví, absolvoval rolí v Gogolově Revizorovi, od 1.5. 2001 v angažmá MdB.

Rád vzpomíná na tyto role: Cassio (Othello), Le Bret (Cyrano z Bergeracu), Alexej Bulanov (Les), Romeo (Romeo a Julie), Algernon Moncrieff (Jak je důležité míti Filipa), Vilém (Máj), Valentin Coverly (Arkádie), Kníže Zvjozdič (Maškaráda), William Cecil (Marie Stuartovna) a další. Petr rád vzpomíná i na muzikálové role např. ztvárnil Riffa a Bouráka ve West Side Story, Pribinu v Radúzovi a Mahuleně či Atlanta v Babylonu, Javerta v Bídnících a dalších.

Je držitelem prestižní Ceny Thálie 2007, kterou obdržel za svůj mimořádný herecký výkon v muzikálu Čarodějky z Eastwicku, kde vytvořil roli Darryla van Horna.

V televizi jste Petra mohli vidět v seriálech Četnické humoresky (Jan Mázl) a Na lavici obžalovaných. V pohádkách o Ječmínkovi (Hrabě Radslav), Jak se učil Matěj čarodějem, Král ozvěny, O princezně se zlatým lukem a také ve filmech Eine Kleine Jazzmusik (Dany) a Škodná. Objevil se také v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 a také jako Ing. Navrátil v seriálu Cesty domů.

V roce 2014 byl nominován za hlavní roli ve dvoudílném snímku Poslední cyklista režiséra Jiřího Svobody na mezinárodním televizním festivalu Golden Nymph Awards v Monte Carlu, který se každoročně koná pod záštitou vévody Alberta II. Petr Štěpán byl nominován v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon. (zdroj životopisu: https://www.mdb.cz/soubor/226-petr-stepan)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.