Petr Rajchert životopis

česká, 1968

Životopis

MgA. Petr Rajchert (* 6. června 1968, Český Krumlov) je český herec, zpěvák, hudebník, hudební dramaturg a saxofonista. Bývalý člen skupiny Chinaski a frontman zaniklé skupiny Inter. Nyní se věnuje převážně moderování.
Vyrůstal v Horní Plané. Vystudoval elektrotechnickou průmyslovku. Po maturitě v tomto oboru i krátce pracoval, mezitím ale začal hrát v ochotnickém divadle, kterému se věnovala i jeho matka. V roce 1992 absolvoval obor Herectví na DAMU.
Proslavil jako člen skupině Starý Hadry, kde zpíval a hrál na saxofon, později přejmenované na Chinaski, kterou spoluzakládal. Po svém odchodu od Chinaski založil skupinu Inter, jelikož dostal nabídku od fimy Sony BMG na samostatný hudební projekt a vydal dvě CD (47 minut bez dechu, 2001; Mezi nebem a zemí, 2003). Práce na vlastních sólových projektech ho přivedla k profesi hudebního dramaturga, v níž působil na televizi Prima. Nyní je moderátorem Českého rozhlasu a České televize.
V roce 1990 se poprvé oženil a 25. října 1993 v Liberci se narodil syn Petr. Při natáčení série Policejní pohádky strážmistra Zahrádky se seznámil s herečkou a malířkou Barborou Srncovou (* 1969), kterou si po pětiletém vztahu v roce 2006 vzal za manželku.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.