Petr Junek životopis

česká, 1979

Životopis

Petr Junek (1979) debutoval v roce 2002 básnickou sbírkou Zanícení. V roce 2006 vyšla knížka Apokalypsa - poslední revoluce, která se dočkala druhého vydání v roce 2011.
V roce 2015 vychází druhá kniha Stigma Diabolicum. Zde dochází odklonu od fantasy hororu k temnému thrilleru. Sám Junek o této knížce říká, že je velice těžká a plíživá a že není pro každého.
K hororu se vrací v roce 2017 s knihou Hypnosis -třetí velká destrukce, která se prolíná s jeho prvotinou a uzavírá tak trilogii apokalyptických děl.
Nyní vychází sci-fi drama Den šílenství. Zde se jedná odklon od temné atmosféry, nicméně o dramatické chvilky v knize není nouze.
Junek vzešel z české undergroundu a momentálně žije v Českých Budějovicích.


Více jak deset let vedl undergroundové hudební vydavatelství, které přivedlo na svět více jak dvacet titulů a zorganizovalo desítky koncertů. Sám se v některých kapelách angažoval jako zpěvák a odehrál více jak 100 koncertů po klubech a festivalech. O hudbě jako takové psal do internetového magazínu Fobia zine. V současnosti se věnuje své další knížce, tentokrát se bude jednat o temnou detektivku. (zdroj životopisu: www.junekpetr.cz)

Ocenění