Peggy Webb životopis

americká, 1942

Životopis

Peggy Webb se narodila a vyrůstala na farmě v Lee County, Mississippi. Jako dítě často sedávala na seníku a zapisovala své příběhy. Její první publikace vyšla díky jejímu manželovi. Jako tajemník organizace státního obchodu, byl odpovědný za publikování novinek. Webb mu pomáhala s newsletterem a vyplňovala mezeru psaním humorného sloupku. Bylo publikováno přes dvě stě jejích sloupků
V roce 1984, při psaní své diplomové práce na univerzitě v Mississippi, Webbová napsala svůj první román. Její první román byl odmítnut, protože vydavatelé si mysleli, že měl příliš mnoho humoru a málo romantiky. Bantam Books koupil její druhý román, Zkrocení Maggie, a za účelem dokončení revize Bantam potřeboval, aby Webbová odložila obhajobu své diplomové práce. Kniha Zkrocení Maggie se dostala na seznam bestsellerů a získala ocenění bestsellerů New Romance autora. Díky tomuto úspěchu Bantam přehodnotil své odmítnutí prvního románu Webbové. Poté, co byly provedeny změny a zdůrazněna romantika, Bantam publikoval knihu jako Birds of a Feather. Tento román dosáhl čísla dva na seznamu bestsellerů romantiky, a je považován za první opravdový komediální románek.
Webb v současné době píše pro Harlequin a Silhouette. Její romány pro ně jsou publikovány v přibližně 17 jazycích. Webbová v současné době žije mimo Tupelo, Mississippi.

Dalším vzrušujícím koníčkem je karate. Cvičí spolu se synem a právě získala třetí, tedy modrý pás. (zdroj životopisu: en.wikipedia.org/wiki/Peggy_Webb‎)

Ocenění