Pavla Wernerová životopis

česká, 1993

Životopis

Pavla Wernerová je příznivkyní udržitelného a bezodpadového způsobu života. Je zakladatelkou blogu Za lepší život, kterým se snaží inspirovat čtenáře k životu bez odpadu. Kromě toho natáčí i podcast EKOmaniaci, kde dělá rozhovory se zajímavými lidmi z oblasti ekologie a udržitelnosti.
K Zero Waste se dostala náhodou po stáži v Indonésii (kde ji štval všudypřítomný nepořádek), když našla jeden z českých bezodpadových blogů, který ji hned zaujal. Bezodpadový způsob života jí začal dávat smysl nejen z ekologického, ale i zdravotního hlediska, obzvlášť poté, co se začala více zajímat o složení zabalených (často toxických) výrobků, které používala každodenně. Bezodpadový způsob života tak pro ni začal být nejen prostředkem péče o naše životní prostředí, ale i o nás samé.
Nyní se Pavla již několik let snaží redukovat svůj odpad a úspěšně se jí to daří. Pořádá přednášky o Zero Waste jak pro veřejnost, tak pro firmy (například pro telefonního operátora O2).
Potkat ji můžete nejen na jejím blogu Za lepší život, ale i na FB stránce Za lepší život či na Instagramu @zalepsizivot (zdroj životopisu: konecdobyodpadove.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Pavla Wernerová - knihy

2019  94%Konec doby odpadové

Žánry autora

Literatura naučná Příroda, zvířata Ekologie, živ. prostředí

Štítky z knih

Wernerová je 2x v oblíbených.
Osobní web autora