Pavel Vladimirovič Sanajev životopis

ruská, 1969

Životopis

Pavel Vladimirovič Sanajev, rusky: Павел Владимирович Санаев (* 16.8.1969, Moskva) je sovětský a ruský spisovatel, filmový režisér, sénárista, překladatel a novinář.

Narodil se v Mosvě herečce Jeleně Sanajevové a inženýru Vladimiru Konuzinovi (Еленa Санаевa, Владимир Конузин), kteří se rozvedli, když mu bylo 2,5 roku. Matka se mu vzhledem ke své profesi nemohla věnovat, tak prožil celých 9 let u dědečka a babičky z matčiny strany - herce Vsevoloda Sanajeva a jeho ženy Lidie. Toto životní období je základem jeho autobiografické knihy Pochovejte mne pod podlahu (Похороните меня за плинтусом).

Když mu bylo 4,5 roku, matka si začala románek s hercem Rolanem Vykovem. Prarodiče neschvalovali tento románek ani následné manželství, ale nebránili matce a otčímovi vídat se s Pavlem. Vykov sice chtěl, aby Pavel žil s nimi, ale prarodiče vnuka nepustili dokud mu nebylo 11 let.
V polovině 90. let se proslavil jako překladatel a autor synchronních textů pro filmy, jak sám říká \"živil se nelegálními překlady\".

Jeho manželkou je modelka a designérka Aljona Fonina, ruksy: Алёна Фонина (brali se v roce 2009). Mají dceru Veroniku (*2012). (zdroj životopisu: https://bit.ly/2ZtAMPO)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.