Pavel Veselský životopis

česká

Životopis

Pavel Veselský, Ph.D., psychoterapeut.

Výcviky:
• 2011 — 2016 Systematický psychoterapeutický výcvik v gestalt modalitě, IVGT Praha.
• 2016 — 2017 Výcvik v Terapii zaměřené na emoce, Leslie Greenberg, Laco Timulák, York University.
• od 2020 Postgraduální výcvik v gestalt terapii, Gestalt Plus.

Ostatní aktivity:
Jsem aktivním členem terapeutického týmu Sociální kliniky a spolupracovníkem sdružení Diabasis, které se zabývá pomocí lidem procházejícím psychospirituální krizí. Pracuji pod supervizí (Stáňa Dudová). Absolvoval jsem řadu doplňkových a krátkodobějších vzdělávacích akcí, kurzů a stáží, mimo jiné:
- Rogeriánská psychoterapie (Ladislav Nykl)
Uvedení do Biosyntézy (Yvonna Lucká a Barbora Janečková)
- Schultzův autogenní trénink (Veronika Víchová)
- Krizová intervence (Daniela Vodáčková a Yvonna Lucká)
- 6-týdenní stáž na psychiatrii Fakultní nemocnice v Olomouci, a další
Dlouhodobě se angažuji také v akademické oblasti (Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci) a neziskovém sektoru (InternetPoradna.cz), kde se zabývám krizovou intervencí na Internetu E-linka.

Má cesta:
Od mládí mě lákalo pochopit věci pod povrchem. Nerozuměl jsem, chtěl jsem pochopit sebe a lidi kolem. Od té doby jsem zkusil mnoho cest a za všechny jsem dnes vděčný. Práce v neziskovkách mě učila, jak být pro druhé. Když jsem začal učit na univerzitě, sám jsem se učil – jak jít k tomu podstatnému, a být přitom v živém kontaktu se studenty. Byl jsem hozen do vody, a to mě naplňovalo. Dlouhé hodiny jsem trávil na meditačním polštáři a prací na sobě. Vím proto, jak některá uvědomění v terapii bolí. Sáhl jsem si na bolest svou i bolest druhých. Vím, jak vypadá dno. Vyšel jsem silnější a všude mě to vedlo k jedinému. Vztahy tvoříme jedině skrze sebe samé. A proto jsem si dnes jistý – když jsme my v souladu se sebou, okolní svět se zdá být najednou jednodušší a srozumitelnější. (zdroj životopisu: https://pavelsky.cz/o-mne/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Pavel Veselský - knihy

Žánry autora

Štítky z knih

Veselský je 0x v oblíbených.
Osobní web autora