Pavel Pechanec životopis

česká, 1971

Životopis

Mgr. Pavel Pechanec (* 6. března 1971 Litomyšl) je duchovní, od roku 2013 biskup královéhradecký Církve československé husitské.
Vystudoval Střední polygrafickou školu v Olomouci a po maturitě pracoval jako tiskař v litomyšlské tiskárně. Po vstupu do Církve československé husitské v Litomyšli (1990) působil jako kazatel a zahájil studium na Husitské teologické fakultě.

Brzy poté se s rodinou přestěhoval do Husova sboru v České Třebové, kde přijal v roce 1993 jáhenské svěcení. Od téhož roku slouží v Českém Dubu. Jako jáhen a později jako farář (svěcení v roce 1999) administroval náboženské obce Bakov n. Jizerou a Mnichovo Hradiště – Kněžmost (1996–2012).

V Českém Dubu se aktivně zapojil do veřejného života jednak jako radní a pak také jako herec loutkového souboru, ochotnického divadla a školního dětského divadélka.

Pavel Pechance je ženatý a se svou manželkou Janou mají dvě dcery Sáru a Elišku.

Mgr. Pavel Pechanec byl zvolen diecézním shromážděním Královéhradecké diecéze CČSH v Husově sboru v Pardubicích 27. dubna 2013 VIII. biskupem. Následně byl ordinován pro službu biskupa a uveden v úřad Královéhradecké diecéze při slavnostní bohoslužbě ve Sboru kněze Ambrože v Hradci Králové 12. května 2013. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_Pechanec)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Pavel Pechanec - knihy

2020  80%Pohyby duše

Žánry autora

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus Náboženství

Štítky z knih

Pechanec je 0x v oblíbených.