Pavel Fojtík životopis

česká, 1975

Životopis

PhDr. Pavel Fojtík (*6.1.1975 v Nymburce). Historik, práce z oboru.

Vystudoval obor historie na FF UK. V letech 2001-10 pracoval jako historik a kurátor sbírek v Polabském muzeu, od roku 2010 je uvolněným místostarostou města Nymburka. Působí též jako člen zastupitelstva Středočeského kraje, člen Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost, člen správní rady Místní akční skupiny Podlipansko. Je předsedou divadelní rady Hálkova městského divadla, předsedou řídícího výboru MAP v ORP Nymburk, členem řídící skupiny komunitního plánování v Nymburce a předsedou školské rady na základní škole Komenského, Nymburk. Je členem celostátního výboru Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, Republikové rady Svazu měst a obcí, místopředsedou představenstva Vodovodů a kanalizací Nymburk a.s. a tajemníkem Společnosti přátel starého Nymburka.

Inicioval vznik kulturních akcí Brány památek dokořán, Dny Evropského dědictví, Nymburský historický podzim, Den města a další.

Pavel Fojtík vychovává s manželkou tři děti. Ve volném čase se věnuje cyklistice, lyžování, historii a návštěvám turistických cílů a památek. (zdroj životopisu: https://www.starostove-nezavisli.cz/regiony/stredocesky-kraj/krajsti-zastupitele/phdr-pavel-fojtik)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.