Paula Roe životopis

australská

Životopis

Paula Roeová patří v současnosti mezi nejúspěšnější australské autorky věnující se romantické literatuře pro ženy. Její povídky získaly mnoho cen v prestižních literárních soutěžích. Jak sama o sobě říká, píše již od svých jedenácti let.

Narodila se a vyrůstala v oblasti na západ od Sydney, kde je v létě horko a v zimě též. Než se začala živit psaním, pracovala jako administrativní asistentka, vyučovala práci s novým softwarem, byla i na managerské pozici a nějaký čas se věnovala dokonce trénování aerobiku.

Paula kromě své rodiny miluje knihy a čtení, je velmi sečtělá a má mnoho literárních vzorů a lásek. Sama nyní dokonce zasedá v porotách literárních soutěží a mladým autorům se obětavě věnuje na svých webových stránkách a na různých seminářích, kde jim radí s autorským psaním.

Paula přiznává, že má několik slabostí, kterými jsou internet a televizní seriály. Za své největší dobrodružství považuje cestování napříč Evropou. Nesnáší krutost v jakékoli formě, lež a mrhání potravinami. Miluje dětské úsměvy, obzvláště jejich vlastních dětí, cestování a přírodu a nebo i jen takové lenošení a nicnedělání na ranči.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.