Paul Biegler životopis

australská

Životopis

Paul Biegler je novinář, filozof a lékař oceněný cenou Eureka, který píše o všech věcech zdraví a vědy.

Paul Biegler je novinář, akademik a bývalý odborný lékař v urgentní medicíně. Jeho nová kniha Why Does It Still Hurt?: How the Power of Knowledge Can Overcome Chronic Pain vychází v nakladatelství Scribe v lednu 2023. Je autorem knihy The Ethical Treatment of Depression (MIT Press 2011), která získala cenu Australian Museum Eureka Prize za Výzkum v oblasti etiky.

V roce 2020 byl Paul jedním ze dvou finalistů na Finkel Foundation Eureka Prize for Long Form Science Journalism. V roce 2012 mu byla udělena mediální cena Australasian Association of Philosophy za názorový článek v Sydney Morning Herald o klimatickém skepticismu a rozhovor pro Radio National o jeho knize .

Paulova žurnalistika pokrývá zdraví a vědu a zahrnuje celovečerní články v časopisech Age, Sydney Morning Herald , Good Weekend , Australian Financial Review , Cosmos magazine , New Philosopher a Arena . Napsal sloupek o etice v Cosmosu spolu s dalšími komentátory Alanem Finkelem, hlavním vědcem Austrálie, a hlasatelem Normanem Swanem. Paul skončil na druhém místě v ceně New Philosopher za psaní za esej The Ill-fitting Self .

Paul je pedagogickým asistentem v Monash Bioethics Center a přednáší o zdravotní etice studentům absolvujícím lékařský titul na Monash University. Má magisterský titul (2002) a PhD (2008) v oboru bioetika na Monash University.
V letech 2010 až 2014 Paul zastával postdoktorandské stipendium a grant na objevování australské výzkumné rady (ARC) (450 000 AU $), také v Monash. Jeho výzkum ARC se zaměřil na etiku používání podvědomých přesvědčovacích technik v reklamě na léčiva na předpis . Vytvořila vůbec první studii, která ukazuje, že „hodnotící podmiňování“, používání líbivých snímků k vytváření pozitivních postojů, se nejen vyskytuje u léků na předpis, ale způsobuje, že diváci mají pozitivnější přesvědčení o bezpečnosti a účinnosti drogy .

Paul's PhD zkoumal morální rozdíly mezi antidepresivy a psychoterapií při léčbě deprese a dospěl k závěru, že lékaři by měli ve všech případech poskytovat psychoterapii založenou na důkazech, a to na základě toho, že lépe podporuje autonomii pacienta. Jeho diplomová práce tvrdila, že by měl být vyžadován souhlas pacienta , než lékaři napíší příkaz „Neresuscitovat“, což je otázka, která zůstává sporná.

Paulova akademická práce se objevila mimo jiné v časopisech American Journal of Bioethics, British Medical Journal, Medical Journal of Australia a Journal of Medical Ethics. Vydal dvě nedávné knižní kapitoly pod nakladatelstvím Oxford University Press; o etických otázkách v psychoterapii a léčbě deprese .

Paul vystudoval MBBS na Monash University v roce 1987 a téměř dvacet let působil jako lékař, v posledním desetiletí jako lékař na pohotovosti. Je členem Australasian College for Emergency Medicine a poté, co v 90. letech pracoval 18 měsíců jako anesteziolog ve Spojeném království, získal diplom anestetika z Royal College of Anaesthetists. (zdroj životopisu: https://paulbiegler.com/about/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.