Owen Laukkanen životopis

kanadská, 1983

Životopis

Kanadský autor, kterému se splnil „americký sen“ – hned první kniha, kterou mu vydali, se stala bestsellerem…

Kanadský nadšenec do literatury odjakživa chtěl být spisovatelem a po dvou marných letech na univerzitě nastoupil do kurzu tvůrčího psaní, kde konečně podchytil teorii. Praxi si vyzkoušel hned po kurzu, když začal pracovat jako zpravodaj z oblasti profesionálního pokeru. Po třech letech už měl ale kasin dost, a tak se chtěl pustit do knihy, kterou by konečně někdo vydal.
Do šuplíku přitom psal už od svých osmnácti, ale nic, co by stálo za otištění. Během práce na románu z pokerového prostředí však viděl dokument o profesionálních únoscích v Latinské Americe – a nápad na novou knihu byl na světě. Co kdyby někdo zkusil vydělávat si na život tímhle způsobem i ve Spojených státech?
Inspirován akčními filmy, svižným stylem Jamese Pattersona a biblí všech začínajících spisovatelů od Stephena Kinga: O psaní, napsal thriller, kterým se trefil do vkusu nejen literárním agentům.
Prvotina Profesionálové z roku 2012 se stala literární senzací a byla zařazena mezi 100 nejlepších knih roku podle prestižního webu Kirkus Reviews. Adrenalinová smršť o čtveřici přátel, kteří jsou v jádru slušní lidé, jen si zrovna vydělávají unášením boháčů (dokud neunesou, koho neměli), už má i pokračování — ačkoli to autor neměl předem v úmyslu. Centrem série se stává dvojice policistů, kteří šli únoscům po krku — Kirk Stevens a zvláštní agentka FBI Carla Windermereová.

V současné době autor žije ve Vancouveru, piluje poslední detaily na třetí knize a promýšlí zápletku ke čtvrtému pokračování. Mezi psaním si vydělává jako profesionální rybář. (zdroj životopisu: http://www.centrum-detektivky.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Owen Laukkanen - knihy

2014  84%Zločinecký podnik
2014  77%Profesionálové

Žánry autora

Literatura světová Detektivky, krimi Romány Thrillery

Štítky z knih

thrillery únosy

Laukkanen je 12x v oblíbených.
Osobní web autora