Nikki Poppen životopis

Bronwyn Scott · pseudonym

americká, 1967

Životopis

Nikki Poppenová píše historické romance pro nakladatelství Harlequin pod pseudonymem Bronwyn Scott (http://www.bronwynnscott.com/).

Pod vlastním jménem pak publikuje knihy v nakladatelství Avalon.

Pokoušela se psát už na základní škole a od té doby také čte romantickou literaturu. Bylo tedy jen přirozené, že se v dospělosti dala na dráhu spisovatelky. Kromě psaní působí jako instruktorka mluvené komunikace na místní škole v Puget Sound. Stala se jí hned po absolvování univerzity v Oregonu. Kromě zaměstnání a psaní tráví spoustu času se svými třemi dětmi – jedním chlapcem a dvěma děvčátky. Ráda také pracuje na svém domku, hraje na klavír a miluje cestování. Nejraději navštěvuje Itálii, a především Florencii. Tady také nachází největší inspiraci ke svým literárním dílům.

Nikki se rovněž věnuje studiu cizích jazyků a historie. Své příběhy se totiž snaží zasadit do skutečného historického pozadí. A to učinila také ve své nejnovější historické romanci Nezkrotná hraběnka, která vychází česky v únoru 2009 a odehrává se v Manchesteru. (zdroj životopisu: harlequin.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.