Milan Kunc životopis

česká, 1944

Životopis

Narodil se 27. 11. 1944 v Praze. V letech 1964-1967 studoval na pražské Akademii výtvarných umění u profesora Karla Součka. V osmém semestru byl však vyhozen.

Roku 1969 odešel, jako mnoho jiných českých emigrantů, do Německa, kde studoval v letech 1970 - 1975 u profesora Josepha Beuyse a Gerharda Richtera. Tehdy vládla na düsseldorfské akademii, kde Beuys učil, velmi anarchistická nálada. V módě byly tehdy téměř neviditelné a zakomplexované kresby na toaletním papíru, Kunc však maloval velké obrazy, které zachycovaly vojáky Wehrmachtu, nebo ruské vojáky. Koncem 70. let si Kunc vytvořil ost-pop, což byla jeho vlastní varianta pop-artu. V roce 1979 založil společně s Peterem Angermannem a Janem Knapem skupinu NORMAL. Tato skupina malovala často na velké zdi jakoby graffiti, ale na vysokém stupni umění. Od roku 1985 se jeho styl překlání spíše na neoklasicistní tematiku, koncem 90. let maloval obrazy s mysteriózní a přírodní tematikou. .

Kunc žil v Kolíně nad Rýnem, Římě, New Yorku a Den Haagu, v roce 2004 se vrátil do Prahy. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Milan Kunc - knihy

2010  %Portréty / Portraits

Žánry autora

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění

Štítky z knih

Kunc je 0x v oblíbených.
Osobní web autora