Milan Brožek z Prošku životopis

česká, 1970

Životopis

Milan Brožek je středoškolský učitel dějepisu. Vystupoval obor historie na Filosofiké fakultě University Karlovy, původně působil na základní škole v centru Prahy a v současné době vyučuje na Obchodní akademii Praha 2, Vinohradská 38.
Svůj profesní život i volný čas, věnuje zcela práci s dětmi a mládeží, pořádá letní dětské tábory i vlastivědné výlety po významných českých památkách a k jeho neopomenuteným aktivitám patří vedení studentských souborů divadelních či pěvěckých. Přídomek "z Prošku" používá pro identifikaci jako autor možství drobných hudebních a literárníh děl, určený opět převážně mladým lidem, včetně dětské opery či divadelní hry se zpěvy.
Na VŠ záměrně nedokončil studia učitelství českého jazyka, protože se nevyrovnal s požadavkem užívání progresivních tvarů v českém pravopisu. V jeho jazyce se objevují časté archaismy, jejich zdánlivá nedůslednost je ditkována sujetivním vnímáním libozvučnosti a výrazové pestrosti. I to lze označit za důvod, pro který knížka "Na druhé straně barikády", napsaná v době autorova pedagogického působení na základní škole, hledala dlouho svého nakladatele.
Za nejvyšší ocenění své práce považuje autor svoji účast v finále soutěže Zlatý Ámos, kam se probojoval jako nejoblíbnější učitel v Praze roku 2009. (zdroj životopisu: http://www.cbdb.cz/autor-12995-milan-brozek)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Milan Brožek z Prošku - knihy

2009  100%Na druhé straně barikády

Žánry autora

Humor Biografie a memoáry Psychologie a pedagogika

Štítky z knih

Brožek z Prošku je 0x v oblíbených.
Osobní web autora