Michal Hromas životopis

Hugo Hromas · pseudonym

česká, 1976

Životopis

Vlastním jménem Michal Hromas svůj gastronomický pseudonym Hugo Hromas používá od chvíle, kdy pracoval pro brněnskou restauraci Borgo Agnes, kde působilo více jeho jmenovců. Ačkoliv sám se už přes 20 let věnuje etnické orientální kuchyni, stojí za tváří podniků různých stylů napříč Českou republikou. Vařil například v několika pražských restauracích: Domě vína U Závoje, Aromi či Plzeňské restauraci Obecního domu, byl také šéfkuchařem arabské restaurace Dahab. Vaření propojuje s charitou. Pomáhá bezdomovcům, důchodcům či syrským dětem v nouzi prostřednictvím projektu Cook2help, jenž spolupracuje také s humanitární organizací Lékaři bez hranic. V Laboratoriu Riccarda Lucqueho na pražském Starém Městě pravidelně pořádá kurzy vaření a pro internetovou televizi Stream.cz natáčí pořady, v nichž přibližuje autentickou gastronomii. (zdroj životopisu: https://vikend.ihned.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Michal Hromas - knihy

2021  84%Sedm způsobů jak se radovat z jídla
2020  93%Oheň a dým

Žánry autora

Literatura česká Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

Hromas je 5x v oblíbených.