Michal Hromas životopis
Hugo Hromas · pseudonym
česká, 1976
Životopis
Vlastním jménem Michal Hromas svůj gastronomický pseudonym Hugo Hromas používá od chvíle, kdy pracoval pro brněnskou restauraci Borgo Agnes, kde působilo více jeho jmenovců. Ačkoliv sám se už přes 20 let věnuje etnické orientální kuchyni, stojí za tváří podniků různých stylů napříč Českou republikou. Vařil například v několika pražských restauracích: Domě vína U Závoje, Aromi či Plzeňské restauraci Obecního domu, byl také šéfkuchařem arabské restaurace Dahab. Vaření propojuje s charitou. Pomáhá bezdomovcům, důchodcům či syrským dětem v nouzi prostřednictvím projektu Cook2help, jenž spolupracuje také s humanitární organizací Lékaři bez hranic. V Laboratoriu Riccarda Lucqueho na pražském Starém Městě pravidelně pořádá kurzy vaření a pro internetovou televizi Stream.cz natáčí pořady, v nichž přibližuje autentickou gastronomii. (zdroj životopisu: https://vikend.ihned.cz/)
Ocenění
Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.
Michal Hromas - knihy
2021 | Sedm způsobů jak se radovat z jídla |
2020 | Oheň a dým |
Žánry autora
Literatura česká Literatura naučná Kuchařky
Štítky z knih
Hromas je 5x v oblíbených.