Michael Mosley životopis

britská, 1957

Životopis

Michael Mosley (*22.3.1957) je britský televizní novinář, producent a moderátor, který pracuje pro BBC od roku 1985. Je pravděpodobně nejlépe známý jako přednášející televizních programů biologie a medicíny a pravidelné vystoupení na The One Show.
Narodil se v Kalkatě v Indii jako syn bankovního ředitele. Poté, co začal studovat politiku, filosofii a ekonomiku na Oxfordu a pracoval dva roky jako bankéř v Londýně, změnil svou kariéru na lékažskou psychologii na škole Royal Free Hospital Medical School v Londýně (nyní součást lékařské školy UCL). Po ukončení školení v medicíně medicine opět odklonil svou kariéru, tentokrát do televizní produce na BBC v roce 1985, načež v roce 1995 byl britskou lékařskou asociací (British Medical Association) vyhlášen jako lékařský novinář roku (Medical Journalist of the Year).
Jako výkonný producent byl zodpovědný za nejúspěšnější mezinárodní vědecké a historické documentární pořady uplynulého desetiletí (např. Supervolcano, Krakatoa, Pompeii - the Last Day, Superhuman a The Human Face s Johnem Cleesem v roce 2001).
Má na svém kontě též řadu televizních seriálů na čelních pozicích pro BBC - např. Trust Me, I'm a Doctor; Pain, Pus and Poison: The Search for Modern Medicines; The Truth About Exercise; Eat, Fast and Live Longer, Inside the Human Body; The Young Ones and The Story of Science. Jeho nejnovějším TV seriálem je Meet the Humans (potkejte lidi), vysílaný na SBS a bude speciální sezóna jeho show na BBC Knowledge on Foxtel - ve stejné době, kdy bude na pracovní návštěvě v Austrálii.

Produkoval řadu vědeckých programů, včetně The Human Face, tři série s profesorem Robertem Winstonem a BBC Two Engineering series Inventions, které změnily svět, kterou organizoval Jeremy Clarkson.
V roce 2011 natočil seriál nazvaný Mozaika: tajná historie, o historii psychologie a neurovědy. Během série, při zkoumání metod, které se používají k identifikaci mozkové struktury psychopatů, jeho osobní testy ukázaly, že sám sdílí tyto mozkové rysy. Ve stejném roce natočil dvoudílný dokumentární film Frontline Medicine s epizodami nazvanými "Survival" a "Rebuilding Lives". Tyto programy se zaměřily na lékařský pokrok v léčbě vojenského personálu během 10 let války v Iráku a Afghánistánu a zkoumali, jak jsou tyto nové techniky využívány v nouzové medicíně pro civilní oběti ve Spojených státech a ve Velké Británii.
V srpnu roku 2012 získal titul "Eat, Fast & Live Longer".
On byl nominován na Emmy a BAFTA za jeho dokument Horizon o souvislosti mezi Helicobacter pylori a žaludečními vředy, kterou objevili australští vědci Robin Warren a Barry Marshall.
Napsal tři mezinárodní bestselery: The Fast Diet (rychlá dieta), známý též jako Dieta 5:2; Fast Exercise (rychlé cvičení) a The 8-Week Blood Sugar Diet (Snižte hladinu cukru v krvi za 8 týdnů), která se prodává ve více než 42 zemích. Jeho nejnovější kniha The Clever Guts Diet přináší vědecky ověřené metody řízení chuti k jídlu a zlepšení nálady.

V květnu 1987 se oženil , jeho ženou je Dr. Clare Bailey, též dietoložka. Mají tři syny (narozené v srpnu 1990, červenci 1992 a září 1994) a jednu dceru (narozená v červnu 1999). Žije v Knotty Green, mimo B474, v Chilterns na severu Beaconsfield (South Bucks). (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Mosley_(broadcaster) ,)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Michael Mosley - knihy

2017  71%Snižte hladinu cukru v krvi za 8 týdnů
2013  96%Dieta jinak

Žánry autora

Literatura naučná Zdraví

Štítky z knih

diety cukrovka, diabetes

Mosley je 0x v oblíbených.