Melanie Greenberg životopis

jihoafrická

Životopis

Melanie Greenberg je psycholožka, koučka, autorka a řečnice z Kalifornie.
Narodila se v Jihoafrické republice a střední školu dokončila v posledních letech éry apartheidu. To, že vyrůstala v této krásné, ale problematické a měnící se zemi, ji formovalo k hledání jiných přístupů jako např. mindfulness (všímavost), které jí pomohly poprat se s různými společenskými tlaky, které nemohla ovlivnit. Díky žití bez možnosti svobody projevu se stala obhájkyní sebeprojevování se.

Do USA přišla když jí bylo 26 let, aby zde studovala Ph.D. z klinické psychologie na Stony Brook University. Studijní plán zahrnoval kognitivně behaviorální terapii nově vznikající obor zdravotní psychologie, po jehož dokončení měla to štěstí, že se mohla odstěhovat do Kalifornie – místa, kde vždycky chtěla žít. Miluje oceán, ležérní životní styl a slunečné počasí.

Víc než dekádu pracovala jako profesorka v doktorském programu klinické zdravotní psychologie na kalifornské School of Professional Psychology/Alliant University v San Diegu.
Během této doby předsedala více než 20 doktorandským disertacím a mnoho dalších mentorovala. Velkou část svého výzkumu zkoumala, jak výrazové psaní pomáhá lidem poprat se se stresem jako jsou stará traumata, nezaměstnanost, chronické nemoci či rozchody. Též zkoumala, jak stresory a emoce ovlivňují zdraví, štěstí a úspěch. Vyučovala témata jako kognitivně-behaviorální terapie, zdravotní psychologie, zvládání stresu, emoce, léčba psaním atd. I also supervised practicum students. Vydala před 50 výzkumných článků v akademických časopisech jako The Journal of Personality či Social Psychology, řečnila na národních konferencích a psala kapitoly do knih.
Pár let po narození dcery se přestěhovala do Marin County severně od San Francisca a rozjela soukromou praxi v Mill Valley, kde začala od píky. Více se zaměřila na mindfulness, sebesoucit a neurovědu jako součásti léčby a přístupu. Současně s tím též pořádala vzdělávací workshopy pro psychology a rozjela blog „The Mindful Self-Express“ pro Psychology Today, který má nyní přes 8 milliónů návštěv. Je velmi aktivní na sociálních sítích a na Twitteru ji sleduje 50 000 lidí. Britskou psychologickou společností byla označena jako jedna z nejprominentnějších psychologů na Twitteru.
Svoji první knihu s názvem The Stress-Proof Brain vydala v roce 2017 (česky vyšla v roce 2019 pod názvem Jak lépe zvládat nepříjemné situace a konflikty).

S manželem se potkali na studiích a jsou spolu přes 25 let. Je matkou teenagera a matkou se stala v pozdějším věku, což jí naučilo žít v přítomném okamžiku a nacházet radost v každé chvíli. Má ráda jógu, procházky se psem, ráda čte, hraje slovní hry, chodí do muzeí nebo se jen tak poflakuje s rodinou a přáteli. (zdroj životopisu: https://drmelaniegreenberg.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.