Mechtild Borrmann životopis

německá, 1960

Životopis

Mechtild Borrmann (narozena 1960 v Kolíně nad Rýnem) je německá spisovatelka kriminálních románů, pedagog a restauratérka. Žije v Bielefeldu.

Vyrostla v Kleve na Dolním Rýnu. Absolvovala školení jako vychovatelka, tvarová terapeutka a učitelka tance a divadla. Jako pedagožka působila mj. jako odborná supervizorka sociálního sdružení, pracovala v protidrogové poradně a v ústavech Bodelschwingh s dětmi s záchvatovými poruchami a v domácím vzdělávacím centru dospělých. Po dalším vzdělávání učitelky tanečního divadla pracovala pro různé taneční a divadelní projekty jako asistentka režie a choreografka, kde také převzala vedení služeb. Poté strávila 18 měsíců na Korsice v letech 1994/95. Od roku 2003 do srpna 2008 provozovala Mechtild Borrmann restauraci ve starém městě Bielefeldu.

Jako autorka na volné noze debutovala v roce 2006 kriminálním románem Když srdce bije v hlavě. V letech 2007 a 2009 následovaly další dva kriminální romány a nějaké příběhy. V roce 2012 získala německou cenu za krimi za kriminální román Kdo prolomí ticho. V roce 2015 jako první německy píšící autorka obdržela literární cenu časopisu Elle za román Der Geiger. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.