Maya Blake životopis

britská

Životopis

Maya si své soukromí pečlivě střeží, takže toho tak moc o ní zase nevíme. Že je žena, manželka a matka dvou dětí… U toho posledního se na chvíli zastavme. Jak přece jenom Maya prozradila v jednom rozhovoru, to, že se stala spisovatelkou, s mateřstvím úzce souviselo. Harlequinky sice milovala léta, dostávala je už v dětství od starší sestry a jednu dokonce hned začala "psát" (sama říká, že naštěstí toto její "dílo" světlo světa nespatřilo a nespatří).

První vážný pokus o napsání knihy ale učinila až po návratu z mateřské dovolené do práce. Srdce jí tenkrát krvácelo, protože musela opustit své dvě děti, a tak, aby začala myslet na něco jiného než na ty své dva chudáčky doma bez maminky, zkusila psát. V pracovní době a v zaměstnání (pevně doufá, že si to nikdy nepřečte její bývalý šéf). Ne, happyendem tento její pokus neskončil, protože jí první dílo redakce hodila na hlavu snad přímo rychlostí světla…A tak skončilo i několik pokusů dalších. A potom, bylo to v dubnu 2012, se Maya dozvěděla, že její poslední práci přečetla redaktorka v nakladatelství za devadesát minut a dokonce úplně zapomněla na oběd. Tak moc se jí to líbilo!

Maya se sama považuje za knihomola a knihám věnuje každou volnou chvilku, o kterou okrade rodinu. Nejraději píše (a čte) romance s mužnými alfa-hrdiny a křehkými ultra-ženskými hrdinkami v hlavních rolích. (zdroj životopisu: HarperCollins)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.