Mary Nichols životopis

anglická, ? - 2016

Životopis

se narodila v Singapuru anglické matce a Holanďanovi narozenému v Jižní Africe. Do Anglie se přistěhovala ve třech letech. Její otec jako mnozí, pro něž není angličtina mateřským jazykem, dbal na perfektní vyjadřování a také byl velký čtenář. Všude v domě byla spousta knih a Mary si velice brzy zvykla pravidelně číst.
Když jí bylo asi deset let, rozhodla se, že z ní bude slavná spisovatelka. Svůj první román napsala v patnácti letech, když se zavřela do svého pokoje a rodiče se domnívali, že se tam pilně připravuje na školní zkoušky. Román byl ručně napsaný do několika školních sešitů a dnes Mary přiznává, že byl „prostě příšerný“. Jelikož nevěděla, jak ho vydat, poslala ho do redakce časopisu, který pravidelně odebírala její matka. Jeden z redaktorů si ho skutečně přečetl a napsal jí dlouhý a povzbudivý dopis, který jí dodal odvahu psát dál.
Po dokončení studií si našla práci, brzy se vdala a narodily se jí děti. Na psaní nebyl čas a vrátila se k němu, až když děti odrostly. V té době začala navštěvovat cambridgské autorské kurzy, kde se seznámila s lidmi podobného zaměření. Brzy poté jí začaly v nejrůznějších časopisech vycházet povídky, ale svoji touhu po skutečném románu nevzdala. První vydala v roce 1981 a během následujících pěti let jej následovalo devět dalších.
Její skutečnou touhou bylo ovšem psát romány s historickou tematikou. Svůj první nabídla nakladatelství Mills and Boon v r. 1985 a k její velké radosti po třech týdnech zazvonil telefon se zprávou, že ho přijali. Od té doby píše pro Mills and Boon a edici Historických romancí pravidelně.
Mary má tři děti, které mají dnes už vlastní rodiny, čtyři dospělá vnoučata, a dokonce i dvě pravnoučata. Dnes už je v důchodu a kromě denního psaní ráda zahradničí. Ovšem psaní historických románů je pro ni tím největším koníčkem a radostí.

Mary zemřela pokojně v neděli 7. února 2016 po krátké nemoci. (zdroj životopisu: http://www.harlequin.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.