Martina Hynková Vrbová životopis

česká, 1971

Životopis

Na Státní konzervatoři v Praze vystudovala hru na klasickou kytaru. V ČT začínala jako programová hlasatelka, později dostala příležitost moderovat celou řadu pořadů: Retro, 13. komnata, Country Express Praha-Nashville s Jiřím Brabcem, Obrazovka, Volejte učiteli, Co mám dělat když…?
Své vzdělání si doplnila i ve Španělsku, kde pokračovala ve studiích klasické kytary a také španělštiny. Po zdařilém konkurzu nastoupila jako moderátorka do Španělské státní televize, kde uváděla zábavnou soutěž. Spolupracuje i s Českým rozhlasem. Jako scenáristka se podílela na vzniku ekologického cyklu Kam s nimi, Dětská záchranka v akci, některých dílů pořadu 13. komnata.
S manželem Jiřím Hynkem, investigativním reportérem ČT, vychovává tři děti. S rodinou procestovala kus světa, intenzivně se zajímá o ekologická témata a energetickou medicínu, vycházející ze znalostí a dovedností původních obyvatel Severní a Jižní Ameriky, Austrálie, Sibiře. Inspiruje ji výtvarné umění, hudba a hra na kytaru. (zdroj životopisu: https://www.ceskatelevize.cz/lide/martina-vrbova-hynkova/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Martina Hynková Vrbová - knihy

2024  68%Žiju bez dětí

Žánry autora

Literatura faktu Literatura česká Příběhy

Štítky z knih

Hynková Vrbová je 3x v oblíbených.