Martin Burget životopis

česká

Životopis

Martin Burget se narodil 5. září 2000 v Olomouci. V září 2007 nastoupil do první třídy ZŠ v Konici, kterou v době vydání knížečky šťastně ukončil. Ve škole jej v první třídě nejvíce bavil tělocvik. Zajímá se o hokej, závody formule 1, sbírá známky a velmi rád čte dobrodružné knížky. Od roku 2004 se učí pod vedením paní učitelky Ludmily Nedomanské-Kopečné hře na klavír.
Když jedno sobotní ráno dostal Martínek krásnou knížku Jaroslava Foglara "Tajemná Řásnovka" a večer nám ji přinesl přečtenou, trošku zaskočeni jsme si říkali: Co dál?
Martínek naše rozpaky vyřešil sám. Přišel za námi s tím, že nebude knížky jen číst, ale i psát. Moc jsme se tomu tenkrát smáli a brali to s velkým nadhledem jako jeden z jeho dětských bláhových snů.
Ale on si vzal tužku a kousek mírně zmačkaného papíru a v koutku místnosti cosi psal. Zakrátko přinesl první dvě kapitoly "Prázdninových dobrodružství". Další kapitoly byly již psány - jak jinak - pomocí počítače. (Ten papírek si tatínek s maminkou nechají na památku, i soubor "Martinek" s koncovkou "rtf"). (zdroj životopisu: kniha Prázdninová dobrodružství)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Martin Burget - knihy

2008  0%Prázdninová dobrodružství

Žánry autora

Pro děti a mládež

Štítky z knih

Burget je 0x v oblíbených.