Lukáš Sobíšek životopis

česká, 1983

Životopis

Lukáš Sobíšek (*1983, Prachatice) vyrostl a začal psát své první básně v Týně nad Vltavou. Vystudoval statistiku na Vysoké škole ekonomické v Praze (Fakulta informatiky a statistiky), kde následně pracoval jako odborný asistent. V současnosti se živí jako biostatistik v medicínském výzkumu (v oblasti neurologie a onkologie). Od svého příchodu do Prahy se uhnízdil na Žižkově, kde nalezl svůj druhý domov.

Autor si psaním básní krátí čekání na slunovrat během chmurných zimních večerů. Své myšlenky a pocity začal veřejně ventilovat v umělecké skupině Blázni.cz pod pseudonymem Kulturní P_rnograf. Kristova léta uzavřel první básnickou sbírkou Sedm dní samoty (2019). Přispívá do almanachu skupiny Blázni.cz a Teplického Šlauchu. Často vystupuje na literární večerech po naší vlasti. Pravidelně vystupuje na akcích Benešovské kravatování, Teplický Šlauch, Pomáháme poezií. Organizuje a moderuje pravidelný večer autorského čtení Open mike bláznů a přátel v klubu Paliárka (Smíchov).

Vyjma básní a psaní krátkých povídek rezonuje Lukášovo duše v hudbě. V dětství se učil hrát na housle. v pubertě se rozhodl lámat dívčí srdce hrou na kytaru a běsnil v metalové kapele Morgus Down. V posledních letech se vrátil k houslím a aktivně působí v kapele Born from Ash. (zdroj životopisu: uživatel kulturni.p_rno)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Lukáš Sobíšek - knihy

2019  90%Sedm dní samoty

Žánry autora

Literatura česká Poezie

Štítky z knih

Sobíšek je 0x v oblíbených.
Osobní web autora