Lucy Pringle životopis

Životopis

V roce 1991 byl svědkem průletu bledého světelného objektu nad polem East Field a následného vytvoření malého kruhu v obilí. Létající objekt byl diskovitého tvaru a velikostí připomínal jídelní talíř. Pak se ale prý zničehonic prudce rozšířil a zvětšil svůj průměr asi na šest metrů. V tom okamžiku zastavil a vznášel se nad polem, přičemž obilí pod ním se zachvělo, zašumělo a pak všechno naráz jakoby „přirozeným způsobem“ polehlo – to vše za nějaké tři sekundy. Disk se poté opět rozpohyboval směrem přes pole a po cestě se zmenšoval do původní velikosti.

Lucy Pringleová získala vzdělání v Anglii, Francii a ve Švýcarsku. Hodně cestovala. Je zakládající členkou organizace Centre for Crop Circle Studies (Centrum pro studium kruhů v obilí), zakládající členkou a předsedkyní organizace UNEX (Unexplained Phenomena Research Society – Společnosti pro výzkum nevysvětlených jevů).

Přednášela a přednáší doma i v zahraničí, například v Darwinově společnosti na Christ´s College v Cambridgi, v Scientific Exploration Society na College of Psychic Studies and Alternatives v Londýně. Píše také knihy a často se objevuje na televizní obrazovce v souvislosti s fenoménem kruhů v obilí.

Její kniha Kruhy v obilí – největší záhada moderní doby, bohatě ilustrovaná a zachycující důkladný výzkum této problematiky, byla vydána v září roku 1999 nakladatelstvím Thorsons, Harper Collins (u nás vyšla v prosinci 2001 v nakladatelství Volvox Globator 2001 – pozn. překl.) Její poslední kniha Crop Circles: Art in the Landscape je široce uznávanou a velice poutavou antologií dané problematiky.

Pracuje s vědci z celého světa a vlastní nejkomplexnější fotografickou sbírku kruhů v obilí ve Velké Británii. (zdroj životopisu: http://www.novadoba.estranky.cz/clanky/svet-kolem-nas/kruhy-)

Ocenění