Lubomír Müller životopis

česká, 1955

Životopis

Narozen v Plzni roku 1955. Po studiích na SPŠA a Konzervatoři v Teplicích vystudoval hudební a divadelní vědu na Masarykově univerzitě v Brně (PhDr.). Do roku 1989 redaktoroval hudební měsíčník Opus musicum.
Od roku 1990 vystřídal různá zaměstnání: učitel, redaktor deníku Rovnost, zástupce šéfredaktora magazínu ...AND YOU, volný žurnalista, ladič pian, kabaretní klavírista, fotograf, kameraman.
Od roku 1993 vydává ve vlastním vydavatelství pohlednice, učební pomůcky, relaxační hudbu, hudební znělky pro různé příležitosti, vlastní knihy.
Založil Ochotnický divadelní soubor Ostroš a Dětské divadelní studio Miňonka, pro které napsal a zrežíroval na deset her. Jako kameraman a režisér natočil s amatéry filmovou adaptaci Mrštíkova románu Pohádka máje (2006).
Na básně pavlovské básnířky Marie Vašíčkové zkomponoval Pálavskou symfonii (2007), jejíž zfilmovaná část Pavlovské vinohrady získala v kategorii experiment 3. místo v soutěži Český videosalon 2008. (zdroj životopisu: http://www.lubomir-muller.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.