Lorraine Jean Hopping životopis

americká, 1960

Životopis

Lorraine Jean Hopping (alias Lorraine Hopping Egan) je americká autorka, editorka a návrhářka her zaměřených na dětský a vzdělávací obsah napříč médii.
Narodila se 1.10.1960 v Detroitu, Michigan, USA a
vyrostla v malém městečku na Středozápadě, šla na malou střední školu (Kalamazoo College) a začala snit velké sny. Když jí bylo 21, přestěhovala se do New Yorku, aby rozbalila kariéru u vydavatele a přistála ve Scholastic, kde psala a editovala pro časopisy na různá témata (počítače, matematika, věda, literatura, čtení, kariéra atd.).

Její matrou bylo: "Pokud budeš pořád dělat, co jsi vždycky dělala, budeš vždycky dostávat, co jsi vždycky dostávala." Lorraine kvete v nových, rozmanitých a neznámých končinách života.
Zvědavost zkoušet nové věci jí vedlo od časopisů do světa knih, rozhlasových her (Kinetic City Super Crew), počítačových her a videoher (Escape from Antcatraz!), deskových her (Mars 2020), hraček, webových stránek bohatých svých obsahem a . . . co dál? S entuziasmem se vypořádává se stále se rozšiřujícím záběrem témat, zvláštnívášní pro jazyky, mezinárodní kultury, vědu, matematiku a technologii.

---------------
Sama shrnuje svůj život asi takto:
Jako teenager vyráběla donuty, dělala servírku, písařku na stroji u IBM, prodavačku v knihkupectví, což jí naučilo, že musí pracovat víc, aby se stala spisovatelkou.
Poté, co byla reportérkou, dopisovatelkou a editorkou pro dva počítačové časopisy, se rozhodla, že bude dělat sama na sebe a bude objevovat svět za technikou. Stala se spisovatelkou a editorkou na volné noze, povětšinou pro časopisy a software mostly for magazines and software (hry a digitální příběhy).
Když nový vědecký časopis SuperScience hledal editora, skočila po tom. Kormidlovat publikace od samého začátku bylo něco tak úžasného, že to nešlo nevzít (má ráda strmou křivku učení).
Pak se jí naskytla neuvěřitelná příležitost vymýšlet deskové hry jako zaměstnání. To taky nešlo nevzít! Přestěhovala se z New Yorku zpět do rodného Michiganu a pracovala pět let jako ředitelka vývoje produktů v Aristoplay, firmě na vzdělávací hry založenou bývalým učitelem Janem Barney Newmanem. To byla zábava!
Nyní je zpět na volné noze jakožto spisovatelka, editorka a vymýšlí hry na plný úvazek. A miluje to. (zdroj životopisu: amazon.com, www.hoppingfun.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.