Lisa Anselmo životopis

americká

Životopis

Lisa Anselmová strávila většinu své kariéry ve vydavatelství časopisů, a to především na pozici kreativní ředitelky. Pracovala pro různé ikonické tituly jako Allure, Mademoiselle, InStyle nebo People. Vyzkoušela si také kariéru operní pěvkyně, ale nakonec dala přednost své touze vyprávět příběhy a inspirovat jiné lidi.
Anselmová začala jezdit do Paříže pravidelně už před více než deseti lety – zpočátku kvůli reportážím z módních přehlídek pro jeden lifestylový web. Brzy si tam ale našla přátele – jak Pařížany, tak expaty – a postupně si zde začala budovat nový život. Když jí zemřela matka, měla potřebu uchylovat se do Paříže častěji, až si tam nakonec pořídila vlastní bydlení.
V roce 2014 se rozhodla opustit zaměstnání a nyní dělí svůj čas mezi New York a Paříž, kde se naplno věnuje psaní. Své zkušenosti a zážitky shrnuje právě v knize Život v Paříži, můj splněný sen, která je otevřenou zpovědi ženy, jež hledá naději a hojivý klid ve městě, které miluje.
Kromě knihy a blogu Anselmová také zveřejňuje stejnojmennou sérii videí na YouTube, která divákům představují Paříž tak, jak ji turisté většinou neznají – Paříž místních lidí a jejich života. (zdroj životopisu: http://www.lisaanselmo.com/about.html)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.