Lindsay Hawdon životopis

britská

Životopis

Lindsay Hawdon je autorkou cestopisů, dobrodružných knih a fikcí. Po dokončení studií strávila 3 roky cestováním po Evropě, Africe a Indii, cestovala "stopem" a spala pod stanem. Od té doby procestovala přes 60 zemí a pravidelně píše pro The Sunday Times, the Sunday Telegraph, The Australian a The L.A Times.
Její cestovatelský sloupek “An Englishwoman Abroad” vycházel v Sunday Telegraph od roku 2000 po dobu 7 let.
Během této doby procestovala všechny kontinenty, odvážila se do jakéhokoliv terénu, vyzkoušela všechna klima. Psala o svých zkušenostech a lidech, jež potkala na svých cestách.
Její článek pro The Sunday Times "Have Kids Will travel" byl inspirován ročním výletem, kdy cestovala sama se svými dvěma chlapci napříč jihovýchodní Asií.
Její poslední cesta byla inspirována knihou Jákobovy barvy a uveřejnila ji také v měsíčním sloupku nazvaném "The Rainbow Hunters" ("Lovci duhy") v deníku Independent. Cesta ji zavála do sedmi různých zemí, aby našla původ sedmi různých barev. Peníze z cestování putovaly pro organizaci "War Child" ("dítě ve válce").
Lindsay Hawdon žije v Bathu se svými dvěma chlapci. Za svou práci získala několik ocenění. (zdroj životopisu: http://lindsayhawdon.com/about/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.